Ao longo do exercicio de 2023, a AEDEZA organizou 26 accións formativas (18 cursos e 8 charlas e xornadas), que sumaron 254 horas lectivas e nas que participaron un total de 341 alumnos/as.
Cursos, charlas e xornadas
Desde cursos de PRL ata clases de corte de xamón
As accións formativas desenvolvidas en 2023 tiveron unha temática moi variada: prevención de riscos laborais, manipulación de alimentos na industria cárnica, primeiros auxilios, Excel, desenvolvemento de habilidades directivas, xestión e innovación no comercio, corte de xamón, elaboración de café, novidades fiscais, a factura da luz, banca privada no sector agrícola, solucións de financiamento, transmisión do patrimonio empresarila, FP Dual, etc.
A organización de actividades formativas é un dos piares da actividade da Asociación de Empresari@s de Deza desde a súa creación hai máis de tres décadas. Cada ano, o noso equipo técnico deseña e actualiza o programa formativo para adaptalo ás necesidades e demandas de perfís profesionais específicos por parte das empresas asociadas e do mercado laboral en xeral. O obxectivo é programar cursos, charlas e xornadas que axuden ás persoas traballadoras e/ou desempregadas a adquirir unha formación axustada ás necesidades do mercado laboral, capacitándoas para o desempeño cualificado de diferentes profesións, ao tempo que lles permite satisfacer as súas aspiracións de desenvolvemento persoal e promoción profesional.
Homologación oficial para impartir 151 cursos de formación
Na Asociación de Empresari@s de Deza contamos con múltiples homologacións para impartir formación nas nosas instalacións, tanto da Consellería de Promoción do Emprego e Igualdade para formación dos certificados de profesionalidade como doutras especialidades do catálogo SEPE.
- COMT0411: Xestión comercial de vendas
- COMV0108: Actividades de venda
- ADGN0108: Financiación de empresas
- SSCG0109: Inserción laboral para persoas con discapacidade
- ADG0108: Xestión contable e xestión administrativa para auditoría
- COML0209: Organización do transporte e distribución
- COML0210: Xestión e control do aprovisionamento
- COMT0110: Atención ao cliente, consumidor ou usuario
- ADGG0108: Asistencia a dirección
- SEAG0110: Servizos para o control de pragas
- COMT0210: Xestión administrativa e financeira do comercio internacional
- COMM0110: Marketing e compravenda internacional
- SSCB0109: Dinamización comunitaria
- ADGG0408: Operacións auxiliares de servizos administrativos e xerais
- ADGD0308: Actividades de xestión administrativa
- COML0309: Organización e xestión de almacéns
- ADGD0210: Creación e xestión de microempresas
- SSCE0109: Información xuvenil
- COMT0311: Control e formación en consumo
- COMT0211: Actividades auxiliares de comercio
- SEAG0311: Xestión de servizos para o control de organismos nocivos
- COMP0108: Implantación e animación de espazos comerciais
- ADGG0208: Actividades administrativas na relación co cliente
- SSCB0110: Dinamización, programación e desenvolvemento de accións culturais
- ADGD10: Comunicación e traballo en equipo na hostalaría
- ADGD101PO: Estrutura e administración do pequeno comercio
- ADGD113PO: Xestión contable dunha empresa: Contaplus
- ADGD117PO: Xestión de compras e aprovisionamento
- ADGG024PO: Facturaplus: facturación na empresa
- ADGG052PO: Office: Word, Excel, Acces e Power point
- ADGG077PO: Técnicas administrativas
- COML005PO: Acompañamento en transporte escolar
- COML008PO: Xestión básica do almacén
- COML009PO: Loxística de frotas e sistemas telemáticos
- COML011PO: Xestión e control de compras e stock de almacén
- COMM031PO: Marketing on line: deseño e promoción de sitios web
- COMM12: Técnicas de fidelización do viaxeiro: marketing e transformación dixital
- COMT007PO: Xestión da calidade do servizo no sector da hostalaría
- COMT081PO: Sistemas de reserva on line: property management system
- COMT081PO: Atención ao cliente con discapacidade no transporte de viaxeiros
- FCOE01: Inglés elemental para o departamento de pisos
- FCOE02: Atención ao cliente en inglés no servizo de restauración
- FCOE03: Información gastronómica e documental en inglés
- FCOI02: Alfabetización informática: informática e internet
- FCOO05: Técnicas de búsqueda de emprego eficaz
- FCOV22: Comunicación en lingua castelá N2
- FCOV02: Comunicación en lingua castelá N3
- FCOV05: Comunicación en linguas estranxeiras (inglés) N2
- FCOV06: Comunicación en linguas estranxeiras (inglés) N3
- FCOV23: Competencia matemática (N2)
- FCOV12: Competencia matemática (N3)
- FCOV32: Competencia clave nivel 2 para certificados de profesionalidade con idioma galego
- FCOV33: Competencia clave nivel 3 para certificados de profesionalidade con idioma galego
- HOTA005PO: Recepción e atención ao cliente
- HOTA02: Innovación nas técnicas e procedementos de limpeza en aloxamentos derivadas da Covid-19
- HOTA13: Plans de continxencia en aloxamentos de hostalaría sobre a Covid-19
- HOTR055PO: Planificación de menús e dietas especiais
- HOTR25: Medidas preventivas na repartición e recollida de pedidos en actividades de restauración
- HOTR44: Procedementos de sala en restauración: protección global fronte á Covid-19
- HOTR01: Accións básicas fronte á Covid-19 no turismo e a hostalaría
- SANP003PO: Alerxias e intolerancias alimentarias
- SANP038PO: Xestión de alérxenos no sector da restauración
- TMVI065PO: Protocolo de actuación para condutores ante un accidente de tráfico
- ADGD037PO: Contabilidade
- ADGD043PO: Contabilidade, administración e xestión
- ADGD082PO: O proceso de emprender
- ADGD088PO: Emprender un negocio
- ADGD092PO: Entrevista de selección de persoal
- ADGD129PO: Xestión de recursos humanos
- ADGD132PO: Xestión dun pequeno comercio
- ADGD135PO: Xestión do tempo
- ADGD147PO: Comunicación, asertividade e escoita activa na empresa
- ADGD149PO: Habilidades sociais: comunicación, intelixencia emocional e traballo en equipo
- ADGD162PO: Inglés empresarial
- ADGD188PO: Nóminas
- ADGD205PO: Plan de negocio en microempresas
- ADGG020PO: Excel avanzado
- ADGG021PO: Fundamentos de Excel
- ADGG050PO: Nóminaplus
- ADGG053PO: Ofimática
- ADGG070PO: Redacción e presentación de informes
- ADGG071PO: Redes sociais e empresa
- ADGG075PO: Social media marketing no comercio
- COML019PO: Organización do almacén
- COMM002PO: Atención ao cliente e calidade do servizo
- COMM078PO: Satisfacción de clientes, calidade e atención telefónica de queixas
- COMM080PO: Técnicas de paquetería e envoltorio de agasallos
- COMM092PO: Redes sociais e marketing
- COMM122PO: Uso empresarial das redes sociais
- COMT004PO: Fundamentos de atención ao cliente
- COMT012PO: Operacións básicas de caixa
- COMT042PO: Xestión de compras e provedores
- COMT045PO: Fundamentos de comunicación e fidelización do cliente
- COMT052PO: Habilidades de comunicación co cliente para vendedores
- COMT053PO: Habilidades de venda
- COMT054PO: Habilidades sociais de atención ao cliente na venda
- COMT057PO: Inglés para o sector do comercio
- COMT10: Técnicas de venda no comercio
- FCOE009PO: Inglés profesional para turismo
- ADGD033PO: Coaching: desenvolvemento de persoas
- ADGD038PO: Contabilidade de custos
- ADGD039PO: Contabilidade financeira
- ADGD044PO: Contratación laboral: tipos
- ADGD050PO: Control de queixas e reclamacións
- ADGD096PO: Escoita activa, empatía e asertividade
- ADGD098PO: Estratexia e comunicación empresarial
- ADGD115PO: Xestión de cobros e reclamacións
- ADGD120PO: Xestión de equipos eficaces: influír e motivar
- ADGD122PO: Xestión da venda e o seu cobro. Atención de queixas e reclamacións
- ADGD123PO: Xestión das emocións
- ADGD137PO: Xestión empresarial
- ADGD151PO: Habilidades sociais de comunicación e resolución de conflitos no centro de traballo
- ADGD152PO: Falar en público. Presentacións eficaces
- ADGD186PO: Negociación con provedores
- ADGD373PO: Mellora na produtividade nas actividades de xestión administrativa
- ADGG029PO: Xestión documental e arquivos
- ADGG040PO: Internet, redes sociais e dispositivos dixitais
- ADGG108PO: Comunicación dixital orientada ao cliente
- ADGG112PO: Uso de aplicacións móbiles no ámbito laboral: calendario, axenda, correo electrónico…
- COML010PO: Política e xestión informatizada de stock
- COML016PO: Mellora de xestión de stocks e beneficios do comercio
- COML023PO: Xestión loxística
- ADGG020PO: Xestión da cadea loxística e aprovisionamento
- COMM009PO: Preparación da asistencia a eventos internacionais
- COMM013PO: Decoración en tendas e escaparates
- COMM035PO: Xestión e atención do servizo postvenda
- COMM063PO: Xestión e animación do lineal do punto de venda
- COMM065PO: Fundamentos de xestión e atención ao cliente para tendas
- COMM073PO: Publicidade e promoción comercial básica
- COMM074PO: Publicidade eficaz no comercio
- COMM075PO: Organización do punto de venda e control de accións promocionais
- COMT037PO: Fidelización e retención de clientes
- COMT106PO: Habilidades comerciais
- COMT106PO: Comunicación e atención ao usuario en situacións difíciles
- FCOS0008: Primeiros auxilios básicos
- HOTR043PO: Inglés. Restauración
- HOTR050PO: Loxística no bar: aprovisionamento e almacenaxe de alimentos e bebidas
- HOTT002PO: Animación turística
- IFCM007PO: Google e as súas aplicacións
- IFC008PO: Google Adword e as súas aplicacións publicitarias
- IFCT029PO: Creación de blogs e redes sociais
- IFCT136PO: Community manager
- IFCT45: Competencias dixitais básicas
- IFCT46: Competencias dixitais avanzadas
- IMST013PO: Photoshop
- Cursos de Prevención de Riscos Laborais (PRL)
- Cursos de Certificado de Aptitude Profesional (CAP). Tanto o inicial de mercadorías e viaxeiros, como o de formación continua
- Curso de aplicador-manipulador de produtos fitosanitarios
- Cursos de capacitación agraria e transferencia tecnolóxica
- Formación en materia de benestar animal
- Cursos de biotecnoloxías e xestión reprodutiva en explotacións bovinas
- Formación en hixiene alimentaria